Så blev det allerede tid til endnu et indlæg... eller opfølgning på i går
Citronsmåkager
125 g flormelis
Kornene af 1 vaniljestang
Skallen af 1-2 citroner (jeg synes 1 er for lidt, men det afhænger nok af ens
citron-forkærlighed)
225 g smør (stuetempereret)
300 g hvedemel ( prøv også med 200g hvede og 100g hvid hvede)
1 spsk koldt vand
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem i flormelissen. Riv
citronskallen fint og bland også det i
flormelissen. Bland hvedemelet i og tilsæt smør. Kan med fordel laves i
foodprocessor
Rul dejen ud til en pølse på ca. 4 cm i diameter og læg dejen på køl i ca. 1
time. Skær pølsen i ca. 5 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en
bageplade. Kan fryses i ruller
Bag småkagerne ved 180 grader midt i ovnen i ca. 12-15 min til de er let
gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar