mandag den 9. september 2013

Citronsmåkager

Så blev det allerede tid til endnu et indlæg... eller opfølgning på i går

Citronsmåkager

125 g flormelis
Kornene af 1 vaniljestang
Skallen af 1-2 citroner (jeg synes 1 er for lidt, men det afhænger nok af ens citron-forkærlighed)
225 g smør (stuetempereret)
300 g hvedemel ( prøv også med 200g hvede og 100g hvid hvede)
1 spsk koldt vand

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem i flormelissen. Riv citronskallen  fint og bland også det i flormelissen. Bland hvedemelet i og tilsæt smør. Kan med fordel laves i foodprocessor

Rul dejen ud til en pølse på ca. 4 cm i diameter og læg dejen på køl i ca. 1 time. Skær pølsen i ca. 5 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade. Kan fryses i ruller

Bag småkagerne ved 180 grader midt i ovnen i ca. 12-15 min til de er let gyldne.



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar